Ziua IEI 2 0041

Am sărbătorit IA la UAV

24.06.2022

A fost zi de sărbătoare la Facultatea de Științe Umaniste și Sociale! Ia românească a fost vedeta care a adus bucurie și culoare.

Au sărbătorit-o cadrele didactice, studenții, copii de la Clubul Amazing Kids alături de Doina Țifrea, elevii de la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ineu, însoțiți de Alexandru Chiș, directorul muzeului etnografic din Covasant, elevii de la LNI îndrumați de prof.dr. Laura Orban. Toți au fost invitații Facultății de Științe Umaniste și Sociale.

Alături de ei au fost studenții de la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, PIPP, anul II.

Au ascultat povestea iei istorisită de Florica Șeran Podrumar, au desenat, au învățat să descifreze taina țesută în modele tradiționale, au analizat și au premiat cea mai autentică ie.

Și cum nici o sărbătoare tradițională românească nu poate fi trăită fără muzică, „Corul ACADEMICA” și Corul bărbătesc al FSUS, sub bagheta dirijorului lect.dr. Iulia Roman a încântat audiența cu muzica noastră tradițională.