Student Activities

Simpozionul doctoranzilor la FSUS

În perioada 14.11-15.11.2024, UAV prin Facultatea de Științe Umaniste și Sociale și Școala doctorală interdisciplinară, a organizat Simpozionul doctoranzilor în domeniul științelor socio-umane, ediția a V-a.Ne-am bucurat de prezența doctoranzilor din Alba Iulia, Iași, Timișoara, Oradea, București alături de doctoranzii UAV. În deschidere au conferențiat: Ivan Silobrcic, Simona Constantinovici, Luiza Caraivan, Simona Șimon.

Bursa locurilor de muncă pentru studenți

Peste 30 de angajatori au fost prezenți, cu oferte de muncă pentru studenții și absolvenții UAV, la bursa organizată de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad în cadrul proiectului „Creșterea angajabilității și a șanselor de a avea o carieră de succes pentru absolvenții UAV”, proiect finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.Prezente la deschiderea evenimentului, autoritățile locale și județene au punctat importanța acestor acțiuni pentru studenți și au subliniat beneficiile de care tinerii, aflați în căutarea unui loc de muncă, se pot bucura în cadrul unei burse dedicate lor.

„Este un eveniment creat pentru studenții UAV care creează oportunități și facilitează dialogul între angajatori și potențialii angajați. Ne bucurăm că o parte din cei care reprezintă companiile prezente aici sunt foști studenți ai UAV, acum ALUMNI, care revin, în calitate de angajatori, la universitatea în care s-au format ”, a declarat prorectorul UAV, prof.univ.dr. Liviu Sevastian Bocîi.


Workshop “Diversitate în abordarea repertoriului muzical: strategii didactice interactive”

Luni, 11.11.2024 ne-am bucurat de prezența doamnei conf.univ. dr. Diana Sârb de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca care a susținut în fața studenților noștri, un workshop interesant și interactiv: “Diversitate în abordarea repertoriului muzical: strategii didactice interactive”.

Conferința de Limba engleză „Jazz up your lessons! Metode de predare inovative a Limbii engleze”

Bucuroși să găzduim prima ediție a Conferinței de Limba engleză „Jazz up your lessons! Metode de predare inovative a Limbii engleze”. Invitați speciali: Aniella Bușilă și Charles Stewart din partea Cambridge University Press & Assessment. Felicitări doamnei Prof. Simona Stoica pentru inițiativă și organizare!

Ars Theologica la FSUS!

În perioada 28.11-30.11.2024, FSUS a găzduit cea de-a III-a ediție a Zilelor Ars Theologica. Profesorii, masteranzii, doctoranzii și invitații FSUS s-au bucurat de prelegerile lui Franz Hinkelmann (Austria/Germania), Wojciech Szczerba (Polonia) și Otniel Bunaciu (București, România) precum și de lansări de carte.

Conferința ASUS-Autostrada de Științe Umaniste și Sociale

În perioada 14.10-16.10.2024, Facultatea de Științe Umaniste și Sociale a organizat prima ediție a Conferinței ASUS-Autostrada de Științe Umaniste și Sociale. Au conferențiat: Pr. prof.univ.dr. Constantin Necula (Universitatea Lucian Blaga din Sibiu), Marilena Balabuti (Curtea de Conturi a României), Bogdan Bonca (George Washington University, SUA), Monika Evstatieva (National Public Radio), Dr. Radu Stoian (Tribunalul Arad), cadre didactice din facultate și de la universități din țară, studenți ai FSUS.

https://asusconf.uav.ro/

Programul conferintei doctoranzilor 2024

Simpozionul studențesc ”Cultură. Educație. Societate” care are loc în perioada 15-18 mai 2019

  • Afis

Simpozionul studentesc. Cultura. Educatie. Societate.2018

  • Afiş
  • Galerie foto

Adolescenta si provocarile scrisului 2018

  • Galerie foto



Adolescenta si provocarile scrisului 2018

  • Galerie foto

Colocviu Mircea Cărtărescu la UAV Arad

Specialiști din Olanda, Franța, Spania, Germania, Brazilia, Columbia, Grecia și România participă la Colocviul Internațional „Mircea Cărtărescu” organizat de Facultatea de Științe Umaniste și Sociale din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în perioada 22-23 mai.

Deschiderea evenimentului a avut loc în 22mai în prezența prorectorului UAV, Ovidiu Toderici, a invitaților, a cadrelor didactice și studenților facultății.

„Cărtărescu și Țările de Jos”, „Tu, Theodoros!”, „Solenoid și literatura mondială”, „Despre receptarea franceză și italiană a operei lui Mircea Cărtărescu”, „Mateiu I. Caragiale și Mircea Cartarescu - androginul ca obsesie, ambiguitate, Demitizare”, „Nostalgia 30. Cum a îmbătrânit postmodernismul” sunt doar câteva din lucrările propuse și susținute în cadrul celor patru secțiuni ale colocviului.

„Un eveniment important creat pentru un nume important al literaturii române care a atras specialiști în literatură din România și din străinătate. Ne-a bucurat participarea lor și interesul pentru opera lui Mircea Cărtărescu. A fost o primă ediție a acestui colocviu dedicat unei mari personalități ale culturii române care, cu siguranță, va fi urmată de alte ediții în perioada următoare” a declarat decanul facultății, Alina Pădurean.

Din comitetul de organizare au făcut parte: Conf. univ. dr. Alina Pădurean Conf. univ. dr. Adela Drăucean, Conf. univ. dr. Alba Diz Villanueva, Prof. univ. dr. Ciprian Vălcan.


Simpozionul studențesc

Simpozionul Studenților umaniști la UAV

Studenți de la Universitatea din Oradea, de la Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea din Târgu Mureș, Craiova și Târgu Jiu alături de studenții UAV au participat în 21 și 22 mai la Simpozionul studențesc Cultură. Educație. Societate, adresat studenților și masteranzilor.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Științe Umaniste și Sociale din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

Cei peste 80 de studenți au participat la secțiunile simpozionului: filologie, științele comunicării, științe administrative, teologie și muzică.


Ziua Europei

Au fost europarlamentari pentru o zi😊

Au dezbătut legi, au gândit amendamente, și-au susținut punctul de vedere într-un joc virtual organizat în cadrul celei de-a 6-a ediții a concursului „Ziua Europei la FSUS".

Protagoniștii au fost elevi arădeni care au devenit europarlamentari pentru o zi.

Au participat la această excursie digitală în Parlamentul European elevi de la

  • Colegiul Național „Moise Nicoară”
  • Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”
  • Colegiul Național „Vasile Goldiș”
  • Liceul Național de Informatică
  • Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”,
  • Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu
  • Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ineu
  • Liceul Tehnologic Chișineu Criș.

Totul s-a întâmplat la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, în organizarea Facultății de Științe Umaniste și Sociale și cu susținerea studenților facultății.


Ziua Internațională a Cititului Împreună

Au citit povești și s-au bucurat de Ziua Internațională a Cititului Împreună. Adică ZICI, campania care vrea să reaprindă gustul pentru lectură și fascinanta lume a cărților.

O zi pe care studenții Facultății de Științe Umaniste și Sociale, decanul facultății conf.dr. Alina Padurean și prodecanul, conf.dr. Adela Draucean au petrecut-o în mijlocul copiilor din școlile din municipiu, parte din povestea ZICI:

Școala Episcop Ioan Mețianu, Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Colegiului Național Preparandia Dimitrie Țichindeal, Școala Gimnazială Avram Iancu, Școala Gimnazială Iosif Moldovan, Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn, Școala Gimnazială Nicolae Balcescu, Grădinita PP 11, Grădinita Elefănțelul Alfa, Grădinita cu Program Săptămânal nr 2, Grădinița Albinuța.

În aceeași campanie s-a implicat și Școala Gimnazială Ususău unde a lecturat povești studenta Oana Păcurar de la Pedagogie.